Ya Allah..kerana DIRIMU, kami ditemukan..

nisa-n-kakb

Bismillahirrahmannirrohim..

Alhamdulillah, syukur padaMu Ya Allah atas anugerah ukhuwwah yang terbina dengan izinMU…Tanpa izinMU, tidaklah berlaku sesuatu pun, sungguh kami semua tidak berdaya..melainkan dengan dayaMU TUHANku…

Sebuah ukhuwah yang terbina begitu indah bila kami semua berTUHANkan DIRIMU..kami beraqidahkan yang SATU…DIRIMU SEBAGAI YANG MAHA ESA, rasulMU sebagai qudwah kami..Al-Quran sebagai perlembagaan kami…Indahnya ukhuwwah yang ENGKAU KURNIAKAN pada kami , Ya Allah..Kekalkanlah ukhuwah yang semata2 hanya keranaMu berkekalan hingga kaki2 kami menjejaki taman2 syurga milikMU…Amin Ya Allah…

…………………………………………………….

anisah ali@nisa@along…biarlah kami ber2 menyimpan kenangan pertemuan kami..betul tak along..??hee

sejak mengenali along, kakyang rasa begitu senang dengan along…taktahu kenapa..tapi hati kakyang sangat menyenangi kehadiran nisa dalam perjalanan kakyang di menimba ilmu dibumi mesir ini..kakyang sendiri tak tahu, tapi,my heart said..happy to meet you my dear sis..

sejak, insiden ibu mengandung, hehehe, kakyang menggeleng kepala tersenyum melayan telatah adik2 dibumi mesir ni..so sweet…kakyang rasa ramainya adik2 perempuan kakyang walaupun kakyang tidak punya adik2 perempuan didalam famili..just my sis n me..tapi bila kakyang mengenali along…rasa macam sis sendiri..betulkan?? sis in Islam..kakyang rasa bertuah mengenali nisa…you make me happy n laugh dear..! ;)…

dah kenal2 serba ringkas barulah tahu..rupanya bulan same..sebab tu ke?? banyak lagikan nisa..biar jadi milik kita..

ape2 pun terima kasih kerana sudi meluangkan masa dengan kakyang dan jejakkan kaki ke teratak buruk kakyang walaupun batu sebenarnya…kakyang sangat hargai…pintu rumah kakyang sentiasa terbuka mengalu2kan kehadiran nisa n ahlybytnya…pintu hati juga punya ruang untukmu adikku…

moga ukhuwwah kita dilindungi Allah hingga ke taman2 syurgaNYA..

doakan kejayaan bersama ya habibti…insyallah panjang umur jumpa lagi…:)

—————————————————————————————————

Buat ukhtiku khususnya… along (nisa), fida, pya n angah,sufi…almahbubaat..

Kakyang pinjam lirik nasyid buat adik2 kakyang fillah…

Tajuk : Sahabat

Kumpulan: Tak dikenalpasti..:))

 

PERTEMUAN TELAH DITAKDIRKAN..

ANTARA KITA TIDAK PERNAH DIRANCANGKAN..

SEMUANYA KETENTUAN TUHAN…

 

WAHAI SAHABAT SEMATKAN SEMUA KENANGAN..

YANG TELAH BERSAMA-SAMA KITA LALUI..

SUKA DAN DUKA MEMBURU IMPIAN..

MOGA TEGUHNYA IKATAN INI…

 

SAHABAT YANG AMAT KU CINTAI..

SUSAH DAN SENANG KAU DISAMPINGKU..

WALAU KINI HILANG DI MATA..

NAMUN KAU TETAP DI HATIKU..

 

SAHABAT BERTUAHNYA KU RASA..

MENDAPAT TEMAN SEPERTIMU..

MEMIKIR MENASIHATIKU..

HANYA SATU DALAM BERIBU…

 

NAMUN KINI HANYALAH TINGGAL KENANGAN..

PERTEMUAN KITA DILAMAR PERPISAHAN…

KEMESRAAN MEKAR DI AKHIR PERKENALAN..

SAYU MENITIS AIR MATAKU…

P/S: air mata mengalir kerana syukurku padaMU ALLAH atas nikmat ukhuwwah..

Perihal hiduplebihbererti
kuliyyah usuluddin (pengkajian hadith) universiti al-azhar,iskadariah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: